YouTube test 4k-video's met 60fps

  YouTube is begonnen met het uitproberen van video’s met een 4k-resolutie en een framerate van 60 frames per second. De videodienst is momenteel bezig met het testen van de afspeelbaarheid van video’s met 4k-beelden en 60 fps.

  Het was eerder al wel mogelijk om video’s met een 4k-resolutie en 60fps te uploaden op YouTube, het was echter nog niet mogelijk om deze video’s af te spelen. Op het YouTube developers channel zijn vanaf nu wel video's te bekijken in 60fps met een 4k-resolutie.

  Het aanbod op YouTube van 4k-video’s met 60fps is momenteel nog zeer beperkt. In de afspeellijst op het YouTube developers channel zijn zes video’s te bekijken.

  Om deze video’s vloeiend af te spelen moet je wel beschikken over de juiste hardware. Zo moet je monitor 3840x2160 pixels kunnen tonen. Ook moet je beschikken over een snelle internetverbinding.

  De dienst lijkt vooralsnog te willen experimenteren met deze 4k beelden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld bepalen welke bitrates het meest geschikt zijn.

  YouTube startte in 2010 met 4k-beelden

  Het is al sinds 2010 mogelijk om 4k-videomateriaal te uploaden op de videodienst. Deze video’s mochten toen maar een maximale framerate van 30 beelden per seconde hebben. Vanaf nu is het aantal frames per seconde bij 4k-beelden dus verdubbeld.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.