YouTube Shadow of Mordor promotie werd door Warner Bros betaald

  Er is een dunne lijn tussen wat kan en wat niet kan als het gaan om promotie. Warner Bros heeft een zaak afgehandeld dat ging om de YouTube Shadow of Mordor promotie.

  Volgens FTC, de Amerikaanse waakhond als het gaat om consumentenrecht, blijkt dat Warner Bros honderd tot tien duizenden euro's heeft betaald aan YouTubers om de game Middle Earth Shadow of Mordor beter uit de verf te laten komen. Hierbij moesten de uitgekozen YouTubers, die veel views trekken, goede reviews geven en een positief beeld van de game geven. Hierbij mochten er geen bugs en andere fouten getoond worden, en waren negatieve reacties omtrent de game en Warner Bros ook niet geoorloofd. Het blijkt dat de wereldberoemde YouTuber PewDiePie ook hier aan meegedaan heeft.

  YouTube Shadow of Mordor promotie vereist expliciete melding

  Warner Bros zou niet op het matje geroepen zijn als het bedrijf de YouTubers een instructie zou hebben gegeven om hun te laten vermelden dat de video gesponsord is. In veel gevallen hebben de desbetreffende YouTubers niet gemeld dat de video bij de YouTube Shadow of Mordor promotie campagne hoorde. In sommige gevallen is het wel aangegeven, maar dan alleen in de descriptie van de video als je deze uitklapt. Volgens FTS, de organisatie die gaat over het behoudt van de wetten omtrent consumenten rechten, heeft Warner Bros de YouTubers niet de opdracht gegeven dat zij in hun video de promotie zouden melden, waardoor dus een misleiding van de kijker is ontstaan.

  Warner Bros is er wel goed vanaf gekomen, want voortaan moet het bedrijf ervoor zorgen dat de ingehuurde YouTubers goed aangegeven dat het om promotie gaat. Daarnaast moet Warner Bros ook alle aankomende marketing video's van hun eigen producten goed doorkijken, die gemaakt worden door de betaalde YouTubers, om soortgelijke incidenten te voorkomen

  Middle-earth: Shadow of Mordor

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.