Yoshinoro Ono wil meer Street Fighter games

  Street Fighter kent officieel vier delen, maar intussen natuurlijk veel meer games die een zijverhaal volgen. Yoshinoro Ono, de man achter de Street Fighter games bij Capcom, wil graag nieuwe delen uitbrengen die in de hoofdlijn van de serie lopen. Wellicht zelfs in een free-to-play model.

  Ono vertelde dit in een interview met 4gamer en hij wist daarbij direct te melden dat een nieuw deel in de serie en daarbij op een nieuwe console wel erg veel geld kost. Er moet namelijk geïnvesteerd worden in de nieuwe console, de nieuwe game en natuurlijk een nieuwe arcadestick. Daarnaast is er ook veel personeel voor een dergelijk project nodig. Hij wil echter niet stoppen met de serie bij deel vier.

  Er is volgens Ono altijd een mogelijkheid om een nieuw deel te maken en deze zelfs free-to-play te maken, maar er moet wel omgegaan kunnen worden met de kosten die hiermee gemoeid zijn. Als je aan de andere kant naar vechtspellen kijkt als een sport, is de drempel om te beginnen door een dergelijk model een stuk lager. Er zou dus een groter publiek op af komen. Omdat Ono niet in kan schatten hoe een free-to-play model voor het genre uitpakt wacht hij liever nog even af om te kijken hoe games als het aankomende Tekken Revolution het gaan doen.

  Street Fighter IV

  Verkijgbaar vanaf 20 february 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.