Yakuza Xbox One release mogelijk op komst?

  De makers van Yakuza denken dat er potentie zit in een Yakuza Xbox One release. Dit betekent dat een nieuwe doelgroep aan spelers mogelijk kan gaan genieten van dit criminele drama. Ga mee naar de onderwereld van Japan.

  Dit blijkt uit een interview dat het Franse Gamerblog met Daisuke Sato, de Yakuza producer, voerde. Het interview is vertaald door Gematsu.

  Yakuza Xbox One release release

  In het interview werd in eerste instantie gesproken over een mogelijke Nintendo Switch release. Daarentegen zien de makers het eerder gebeuren dat deze game serie een Xbox One debuut zal maken. Sato denkt dat een grotere groep Xbox One gebruikers erg zou kunnen genieten van een Yakuza game met een Xbox One-controller in de hand.

  "Wat Switch betreft, ben ik ervan overtuigd dat de Switch niet het ideale platform is om Yakuza games te ontwikkelen. Misschien verwachten mensen dit soort spel op Switch niet. Misschien zijn ze gewend aan verschillende spellen. Het is misschien niet het ideale platform.

  Wat betreft Xbox One kunnen we het overwegen, wetende dat gebruikers van Xbox One waarschijnlijk meer geïnteresseerd zijn in een spel als Yakuza. Dit kan mogelijk een optie zijn¨, aldus Daisuke Sato.

  Eerder hebben de makers al geprobeerd om de serie buiten Sony om uit te brengen. Yakuza 1 & 2 HD werden daarentegen op de Nintendo Wii U (enkel Japan) niet zo goed ontvangen. Sato beschrijft de Wii U release van destijds zelf als een grote faal.

  Yakuza releases

  Het is niet duidelijk of een eventuele Xbox One release dan een compleet nieuwe titel wordt of een remake. Zo zou het kunnen dat er een remake wordt gemaakt van goed ontvangen andere Yakuza games. Neem bijvoorbeeld een remake van Yakuza 0 die ook al op PlayStation 4 en PC verscheen.

  Yakuza games werden eerder door gamers erg positief ontvangen. Ook in onze reviews zijn we over verschillende games uit de reeks lovend geweest. In de Yakuza 6 review beloonden wij dit spel met maar liefst een 9.0 en de Yakuza Kiwami review gaf deze game maar liefst een 8.5. De Japanse onderwereld werd in de Yakuza 0 review ook met een 8.5 beloond.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.