Yakuza remasters op komst voor PlayStation 4 - Ook naar het Westen?

  SEGA gaat hard aan de slag met Yakuza Remasters. Drie titels die eerder op de PlayStation 3 verschenen komen nu naar de PS4. Voor nu zijn ze enkel aangekondigd voor Japan, maar mogelijk komen ze ook naar het Westen.

  PlayStation 3 titels Yakuza 3, Yakuza 4 and Yakuza 5 komen binnen 12 maanden allemaal nog naar de PlayStation 4 in Japan uit. Gezien de games altijd eerder uitkomen in Japan, is het aannemelijk dat we hier nog wel eventjes moeten wachten op deze remasters.

  Yakuza remasters release

  Yakuza 3 zal 9 augustus al uitkomen in Japan, terwijl Yakuza 4 en Yakuza 5 nog geen releasedatum kennen. Het vierde deel zal ergens in de herfst naar Japan komen en Yakuza 5 geniet van een PlayStation 4-release tijdens de lente van 2019. Vooralsnog zijn er geen releasedata aangekondigd voor het Westen, maar gezien de games ook hier een redelijk succes hebben weten te behalen is het aannemelijk dat wij ze ook ooit gaan zien.

  In ieder geval zijn er al gelokaliseerde versies van de games speelbaar op de PlayStation 3. Hierdoor is het voor de makers een stuk makkelijker om ook de games hier te remasteren.

  In een eerder interview met XGN.nl zei Sam Mullen, verantwoordelijk voor de lokalisatie van de Yakuza games:

  "Zeg nooit nooit", daar voegde zijn collega Scott Strichart een: "NOOIT! ... misschien", aan toe.

  Yakuza scoort hoog

  De laatste Yakuza-games wisten het erg goed te doen. Yakuza 6 kreeg maar liefst een 9.0 en heeft nieuwe mensen kennis kunnen laten maken met de serie. Andere Yakuza-delen scoorden ook vrij hoog, zodoende kreeg Yakuza 3 een 7.6 en Yakuza 4 een 7.8. Redelijk hoge cijfers dus voor een serie die al op de PlayStation 2 begon.

  Eerder verschenen er al andere Yakuza remasters die ook de harten van veel spelers wisten te veroveren. Yakuza Kiwami kreeg een 8.5 en werd bestempeld als ´de enige game die je op dit moment in je PlayStation 4 moet hebben.´ Deze titel was een remake van de allereerste Yakuza-game die ooit is verschenen is op de PlayStation 2.

  Yakuza 5

  Verkijgbaar vanaf 8 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.