Yakuza Kiwami PC release komt in februari naar Steam

  De PC release van Yakuza Kiwami is onderweg, de game komt op 19 februari 2019 op Steam te staan. Dit werd aangekondigd op een subtiele manier, er werd namelijk een GIF toegevoegd op de Steam pagina van de game. PC-gamers kunnen dus vanaf februari genieten van Yakuza Kiwami op hun eigen, vertrouwde systeem.

  Een subtiele manier van aankondigen

  Het is nog speurwerk voor fans om de PC releasedatum te vinden. De releasedatum is namelijk slechts een hele korte tijd te zien in de GIF. In de GIF zie je Goro Majima die uit een put vandaan komt. Op het laatste moment verschijnt de releasedatum in beeld, waarna de GIF gelijk weer opnieuw begint. Er wordt hierbij door fans aangenomen dat dit de releasedatum voor de PC release is. Op de website van Steam zelf staat namelijk nog steeds “Coming soon”.

  Het is niet gek dat de PC release van Yakuza Kiwami al zo snel komt. Sega kondigde op E3 aan dat er meerdere PC-ports aan zouden komen van games zoals Valkyria Chronicles 4, Yakuza 0 en Yakuza Kiwami. De releases van Valkyria Chronicles 4 en Yakuza 0 kwamen al eerder, namelijk in augustus en september. Deze zijn momenteel al speelbaar op Steam.

  Yakuza Kiwami PC release

  Een verbeterde PC release voor Yakuza Kiwami

  Het is onduidelijk waarom de release van Yakuza Kiwami op de PC zoveel later is. Officieel zijn de games alleen uitgekomen op de PlayStation 2 in Japan, waarna er later releases kwamen in de rest van de wereld op de PlayStation 4. De PC release zal een remake worden, met betere features en kwaliteit.

  De remaster van de game voor de PC ondersteunt 4K-resolutie, brede monitoren, onbeperkte beeldsnelheid en de controls kunnen aangepast worden naar wat de speler fijn vindt. Ook zal de PC-release de battle-stijl van Yakuza 0 bevatten en verbeterde gameplay. Nog meer voordelen zijn dat de PC-game meer uitgaansgelegenheden zal bevatten en dat er een uitgebreid filmografisch verhaal in zit.

  Yakuza Kiwami is momenteel speelbaar op PlayStation 4 en zal op 19 februari 2019 uitkomen voor de PC. Benieuwd of de game iets voor jou is? Dit kun je lezen in onze Yakuza Kiwami review.

  Yakuza Kiwami

  Verkijgbaar vanaf 28 august 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.