XIII Remake teaser onthult heruitgave van de cultklassieker

  In een korte teaser maken uitgever Mindscape en ontwikkelaars Microïds en PlayMagic bekend dat XIII Remake een feit is. De game is een heruitgave van de originele game uit 2003 en stopt alles in een moderner jasje. De nieuwe versie van XIII komt op 13 november uit voor de PC, PlayStation 4, Switch en Xbox One.

  Microïds

  In de teaser van XIII Remake is te zien dat de unieke stijl van voorganger XIII behouden blijft. Je ziet een sniper die op de President van de Verenigde Staten schiet, een boot waar drie kogels elkaar kruisen en een man die op het strand ligt. Ten slotte gaat de focus naar een sleutel en een kluis, waarna de releasedatum van 13 november in beeld komt.

  Wat is er bekend over XIII Remake?

  Op dit moment is er nog niet veel duidelijk over XIII Remake. Volgens François Coulon, Head of Production bij Microïds, is het doel om het meeslepende verhaal van XIII naar een nieuwe generatie spelers te brengen met de best mogelijke graphics en animaties. Giuseppe Crugliano, CEO en Creative Director bij PlayMagic, onderstreept dit en zegt dat zijn team enthousiast is om aan de game te werken.

  Crugliano benadrukt dat het de bedoeling is om trouw te blijven aan de oorspronkelijke XIII, maar dan een stuk moderner. Hier hoort onder andere het opnieuw opbouwen van de gameplay, het geluid en de animaties bij. Hij is er dan ook zeker van dat fans van het origineel het kunnen waarderen.

  XIII teaser plaatje

  Waar gaat XIII over?

  XIII vertelt het verhaal van een man genaamd 'Thirteen', een soldaat die zijn geheugen verloor en ervan wordt beschuldigd dat hij de President van de Verenigde Staten heeft vermoord. Hij ontwaakt gewond en zonder geheugen op Brighton Beach. De enige aanwijzing die heeft, is een kleine sleutel en een tatoeage: XIII.

  De game is gebaseerd op de Belgische stripboeken XIII van schrijver Jean Van Hamme en tekenaar William Vance. Het verhaal van de eerste vijf boeken is gebruikt om het verhaal van XIII Remake vorm te geven. Er is ook een Canadese tv-film genaamd XIII: The Conspiracy over de strips gemaakt. Daarnaast is er ook XIII: The Series. Dit is een serie met twee seizoenen en 26 afleveringen.

  XIII Remake komt op 13 november naar de PC, PlayStation 4, Switch en Xbox One.

  XIII Remake

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.