XIII Remake release om onbekende redenen uitgesteld naar 2020

  De XIII Remake die in april is aangekondigd is uitgesteld. Microids, de ontwikkelaar van de game laat dat weten op Twitter. De remake van de cultklassieker stond oorspronkelijk gepland voor november 2019, maar dat is nu veranderd in een nader te bepalen moment in 2020.

  Microids

  Een concrete reden voor het uitstel is niet bekend gemaakt. Wellicht is de tijd die nodig was voor ontwikkeling aanvankelijk verkeerd ingeschat, of is er een onverwacht probleem opgedoken. De tweet waarin het uitstel is bekendgemaakt kun je hieronder zien (de teaser die te zien is is oud en geeft nog de oude releasedatum).

  Waar gaat de XIII remake over?

  XIII is gebaseerd op een gelijknamige Belgische stripboekenreeks. Een soldaat, aanvankelijk alleen bekend als “Thirteen”, wordt met geheugenverlies aangetroffen op een strand. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij de president van de Verenigde Staten heeft vermoord. De enige aanwijzingen die hij heeft om erachter te komen wat er aan de hand is, zijn een kleine sleutel en het Romeinse cijfer XIII dat op zijn arm getatoeëerd staat.

  De oorspronkelijke XIII kwam in 2003 uit op GameCube, Xbox, PS2 en PC. De remake zal uitkomen op alle huidige platforms. In 2020 kunnen we de game spelen op Switch, PS4, Xbox One, PC en Mac.

  XIII Remake

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.