Xiaomi smartwatch van metaal waarschijnlijk op komst

  De komst van de Apple Watch heeft de smartwatch-markt weer opgeschud. Nu wil ook het Chinese bedrijf Xiaomi de strijd aangaan met de Apple Watch. Het bedrijf zou bezig zijn met het ontwikkelen van een Xiaomi smartwatch van metaal.

  In samenwerking met Huami wil Xiaomi zich gaan richten op het veroveren van de wearable-markt. In navolging van de succesvolle Mi Band heeft het bedrijf onlangs een tweede generatie van de armband aangekondigd. Daarnaast heeft het bedrijf een nieuwe smartwatch aangekondigd als reactie op de Apple Watch. Deze laatste werd gepresenteerd op het Apple ‘Spring Forward’ event in maart.

  Xiaomi smartwatch van geborsteld metaal met een ronde vorm

  De Xiaomi smartwatch krijgt volgens de geruchten een speciaal design en zal gemaakt zijn van geborsteld metaal. Een zelfde materiaal dat wordt gebruik in de HTC One (M8). Alhoewel Huang Wang, CEO van Huami, nog niets bekend heeft gemaakt over het uiterlijk van de Xiaomi smartwatch heeft hij eerder wel laten blijken dat de klassieke vorm het populairst is op de horloge-markt.

  De Xiaomi Band 2 zal niet veel verschillen van zijn voorganger. De smartwatch zou een sportief uiterlijk krijgen en een licht ontwerp. Ook is de Xiaomi Band 2 volgens geruchten uitgerust met een nieuwe NFC sensor en Bluetooth.

  Het bedrijf wil de concurrentie aangaan met de Apple Watch op het gebied van gezondheid. Volgens Huang Wang heeft de Apple Watch een goed stap gezet in de verbetering van health tracking, maar volgens hem zou Apple ook een groot aantal mogelijkheden hebben laten liggen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.