Xiaomi Mi webwinkel komt naar Europese markt

  De accessoires van de Chinese smartphone fabrikant Xiaomi zullen binnenkort ook in Europa beschikbaar zijn. De Xiaomi Mi webwinkel zal haar debuut maken op de Europese markt. De smartphones van Xiaomi zullen nog niet naar het westen komen. Het bedrijf wil zich met haar smartphones focussen op India.

  Hugo Barra van Xiaomi vertelde tijdens een zitting op het Mobile World Congress dat het merk zichzelf steeds meer ziet als een lifestyle-merk. Kort na het Xiaomi evenement in San Francisco waar het Chinese bedrijf bekend maakte dat de Xiaomi Mi webwinkel haar debuut zal maken in de Verenigde Staten maakt het bedrijf nu dus ook bekend dat de Xiaomi Mi webwinkel de Europese markt zal betreden.

  Xiaomi Mi webwinkel verkoopt geen smartphones

  ‘’Het zal een andere ervaring van Mi.com zijn dan in onze andere markten in Azie, omdat we geen telefoons verkopen’’, zei Hugo Barra, de wereldwijde vice president van Xiaomi, dinsdag tijdens een sessie op het Mobile World Congress. Er komen slechts een klein aantal accessoires naar de Europese markt zoals de Mi Band, koptelefoons, in-ear hoofdtelefoons en de populaire power banks.

  Net zoals bij de Amerikaanse tegenhanger, zal de Europese winkel dienen als feedback die het bedrijf gaat toepassen op andere producten die in ontwikkeling zijn. Xiaomi is momenteel één van de grootste smartphone fabrikanten van de wereld.

  Naast high-end vlaggenschepen zoals de Mi Note en de Redmi maakt het bedrijf nog meer producten zoals TV boxen, routers, hoofdtelefoons en wearables. Daarnaast kwam de Chinese fabrikant Xiaomi deze week met een goedkope actiecamera. De Xiaomi Mi Pro Action Camera gaat een tegenhanger zijn voor de GoPro camera’s.

  Barra heeft nog niet bekendgemaakt welke landen de Mi store zal ondersteunen. Hij heeft ook nog geen startdatum bekendgemaakt. Xiaomi wil nog niet verder op de details ingaan.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.