Xiaomi Mi Mix onthuld, volgende telefoon zonder randen

  Telefoons zonder zijkant lijkt de nieuwste trend te worden. Tijdens een evenement in Beijing is de Xiaomi Mi Mix onthuld die ook deze feature heeft.

  Het lijkt in eerste instantie misschien om een concepttelefoon te gaan, maar dat is toch echt niet het geval. De Xiaomi Mi Mix is een van de allereerste telefoons zonder zijkanten die beschikbaar wordt gemaakt voor consumenten en zal vanaf 4 november al beschikbaar zijn in China.

  Eerder liet Sharp, een pionier op het gebied van beeldschermen, de Corner R zien en gaan de geruchten dat de Samsung Galaxy S8 ook geen randjes meer heeft. Een randloze telefoon met gebogen hoeken, iets wat eigenlijk nog nooit eerder vertoond was. De hoeken van de Xiaomi Mi Mix zijn wel gewoon hoeken van 90 graden, maar de telefoon is nog steeds vrij revolutionair. De enige ruimte die de Mi Mix aan de voorkant vrij heeft, wordt gebruikt voor de frontfacing camera.

  Xiaomi Mi Mix komt ook met echt goud

  De Xiaomi Mi Mix is voorzien van een 6,4 inch beeldscherm met een resolutie van 1080 pixel bij 2040 pixels, in totaal goed voor een ppi van 362. In de telefoon zit een Snapdragon 821 processor van Qualcomm, een 16 megapixel camera en een accu van 4.400 mAh met Qualcomm Quick Charge 3.0.

  De telefoon wordt geleverd in twee verschillende modellen. Het goedkoopste model is eenvoudig zwart, heeft 4GB aan RAM geheugen, 128GB aan opslag en kost omgerekend rond de 470 euro. Het duurdere model kost omgerekend rond de 540 euro, is voorzien van 256GB opslaggeheugen en is ingelegd met 18 karaat goud. Of de telefoon in Nederland uitkomt en wanneer is niet bekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.