XCOM 2 DLC aangekondigd tijdens de E3 PC Gaming Show

  Tijdens de E3 2017 is er natuurlijk ook ruimte voor de PC Gaming Show. Dé plek waar PC gaming centraal staat. De show werd afgetrapt met een flinke aankondiging van ontwikkelaar Firaxis, De ontwikkelaar heeft namelijk de nieuwe XCOM 2 DLC aangekondigd, genaamd War of the Chosen.

  In de XCOM 2 DLC content, die toepasselijk genoeg War of the Chosen heet, ga je de strijd aan met de sterkste eenheden van de buitenaardse wezens. De content laat je in hele serie nieuwe missies meerdere malen tegen The Chosen vechten in de gebruikelijke tactische gameplay.

  The Chosen zijn in het begin als je ze tegen komt al bijzonder sterk, maar ze worden net als jij ook steeds sterker. Iedere keer hebben ze nieuwe vaardigheden. Elke keer als je ze tegenkomt heb je dus een uitdaging te pakken. Ze saboteren je missie en organisatie op het tactische strijdveld. Ze ontvoeren zelfs je soldaten als je niet oppast.

  Nieuwe facties, eenheden en vijanden

  De Chosen Ones zijn echte strijders in XCOM 2. Zo is er de Assassin die een gemengde stijl van stealth en close quarters combat hanteert. Verder is een Sniper en een Warlock, ieder met eigen vaardigheden en eigenschappen. Maar deze DLC voegt ook ook nieuwe facties toe die allemaal een eigen filosofie en speelstijl hebben. De Reapers, Skirmishers en Templars werden uitgelicht.

  Als laatste krijg je ook te maken met nieuwe vijanden, genaamd The Lost. Deze vijanden komen van het idee dat de invasie echt is gebeurd. Ze hebben de afgelopen 20 jaar liggen rotten en rondzwerven. In hun eentje zijn ze niet gevaarlijk, maar dat zijn ze alleen nooit. Ze komen op het geluid van de strijd af en zullen altijd in grotere groepen voorbij komen. En in die aantallen zijn ze gevaarlijk.

  Vooral ook omdat ze gedachteloos zijn en iedereen te pas en te onpas aanvallen. Ze schoppen je plannen in de war, hoe tactisch je ook speelt. Er is één voordeel: The Lost vallen ook de tegenstanders aan. Dus met een beetje geluk schakelen zij een deel van de tegenstand uit.

  XCOM 2 War of the Chosen komt op 29 augustus uit. Lead Designer Jake Solomon meldde verder dat via zijn Twitter meer nieuws rondom de DLC zal komen.

  XCOM 2

  Verkijgbaar vanaf 5 february 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.