Xbox Scorpio Kinect poort niet standaard aanwezig

  Bij het bekendmaken van de Xbox Scorpio specs is er ook meer informatie naar buiten gebracht over de poorten die in de console aanwezig zijn. Een Xbox Scorpio Kinect poort zit daar niet bij.

  Microsoft blijft zich met het weglaten van een Xbox Scorpio Kinect poort tegenspreken dat de Kinect een belangrijk onderdeel is van de Xbox game-ervaring. De Xbox One S moest het ook al zonder Kinect poort doen. Het is nog steeds mogelijk om Kinect aan te sluiten, maar daarvoor moet je een losse adapter kopen van 40 euro die je in een van de USB-poorten kunt stoppen.

  Geen Xbox Scorpio Kinect poort

  Als redenatie wordt gegeven dat de Xbox Scorpio gebaseerd is op de Xbox One S en daarom dus net als die versie van de Xbox One geen Kinect poort zal hebben. Bij de release van de Xbox One S werd de adapter nog gratis weggeven door Microsoft zodat gamers hun Kinect apparatuur zonder extra kosten konden overzetten. Deze actie is inmiddels afgelopen, vandaar het prijskaartje van 40 euro. Het is niet bekend op Microsoft de actie zal herhalen bij de Xbox Scorpio release.

  Kinect games kunnen dus alsnog gespeeld worden op de Xbox Scorpio. Ook Xbox One games en Xbox 360 games zijn speelbaar op de nieuwe console. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat al je games niet meer bruikbaar zijn zodra de Xbox Scorpio arriveert.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.