Xbox Play Anywhere aangekondigd door Microsoft

  Microsoft heeft voor de Xbox Play Anywhere aangekondigd. Als je hiermee een game op je Xbox One of Windows 10 PC aanschaft kun je deze op beide platformen spelen. Ofwel: je hoeft een game maar éénmaal te kopen om hem op te verschillende platformen te spelen, met dezelfde savegame.

  Met het Xbox Play Anywhere systeem kun je na een game één keer aan te schaffen hem beide op Xbox One en op je PC met het Windows 10 besturingssysteem spelen. Je savegames worden constant gesynchroniseerd, dus je kunt meteen verder waar je was gebleven als je van platform wisselt.

  Gears of War 4 en Halo Wars 2 ondersteund door Xbox Play Anywhere

  De eerste game die door het Xbox Play Anywhere principe wordt ondersteund is Gears of War 4. Je kunt je spel in Gears of War 4 opslaan op je Xbox One, achter je PC gaan zitten en doorgaan met dezelfde savegame. De multiplayer van Gears of War 4 zal cross-play zijn tussen PC en Xbox One.

  Het zojuist aangekondigde Halo Wars 2 van 343 Studios zal ook worden ondersteund door het Xbox Play Anywhere systeem. Waarschijnlijk wordt deze lijst met een flink aantal Xbox Original titels aangevuld, zodat je altijd een systeem hebt om op te spelen.

  Xbox Play Anywhere komt na de aankondiging van een aantal nieuwe Xbox Live features, waarin ook al meerdere cross-platform features bekend werden gemaakt tussen Xbox One en Windows 10 PC. Het doel van Microsoft is om alle gamers te verenigen, of je nu op je nieuwe Xbox One S, PC, mobile of VR speelt, je zult in de toekomst samen kunnen spelen.

  Het vermoeden gaat dat Xbox Play Anywhere net als de andere nieuwe Xbox Live features is inbegrepen bij de Xbox Live oktober update voor je Xbox One console. Met bijvoorbeeld Gears of War kun je op 11 oktober beginnen met het testen van de cross-play feature.

  Halo Wars 2

  Verkijgbaar vanaf 21 february 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.