'Xbox One X release zal de game-industrie helpen groeien

  De Xbox One X release zal mede verantwoordelijk zijn voor de groei van de game-industrie. Althans, dat denkt Yves Guillemot, CEO van uitgever Ubisoft. De nieuwe console van Microsoft moet in november uitkomen.

  Guillemot neemt Assassin's Creed Origins als voorbeeld, de game heeft volgens hem veel voordeel van de vijfhonderd euro kostende console. Daarbij meldt hij dat hij blij is dat Microsoft de focus heeft gelegd op de kracht van de console en niet op bijzaken als bijvoorbeeld Kinect. De keuze van het techbedrijf om een Kinect toe te voegen aan iedere Xbox One kwam Microsoft op zeer veel kritiek te staan, zelfs zoveel dat de Kinect tenslotte uit de bundels werd gehaald.

  Assassin's Creed Origins op Xbox One X release

  Ubisoft heeft een samenwerking met Microsoft opgezet waarbij beide partijen elkaar zouden kunnen versterken. Een voorbeeld hiervan is de release van Assassin's Creed Origins, die game moet namelijk iets voor de release van de Xbox One X uitkomen. Guillemot denkt dat dit een goede combinatie zal worden.

  ''We hebben een deal met Microsoft gesloten voor Origins, welke goed gebruikt maakt van de mogelijkheden die de Xbox One X geeft. We zijn blij met hun keuze om te investeren in de hardware van de console en niet zozeer de functies als Kinect. Wij denken nu dan ook dat de industrie zal groeien omdat de consumenten een betere ervaring geboden kan worden, hierdoor willen meer mensen het hebben. Zolang Microsoft achter de console blijft staan kan het hoge ogen gaan gooien.''

  De nieuwe console komt op 7 november uit waarbij Assassin's Creed Origins op 27 oktober al in de winkels ligt. De game komt ook uit op de PC en PlayStation 4. In onze preview kun je lezen wat ons oordeel is van wat we tot nu toe van het spel hebben gezien.

  Fans van de serie hoeven geen illusies te hebben dat AC Origins een multiplayer krijgt, die komt er namelijk niet. Tijdens de afgelopen E3 bevestigde Ubisoft dat. De game kent wel enkele online functies, wat deze zullen zijn is niet bevestigd.

  Assassin's Creed Origins

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.