Xbox One systeemupdate voor externe opslag komt juni

  Microsoft laat in een video weten dat de volgende grote update voor de Xbox One op de planning staat voor juni. Dan worden bepaalde apps gratis en heb je de mogelijkheid om externe opslag aan je Xbox te koppelen.

  De Xbox One heeft een harde schrijf die niet verwisselbaar is. Sommige games hebben een installatiebasis van rond de 50GB en diverse mensen vroegen zich daarom ook af of er ooit ondersteuning komt voor externe harde schijven op de Xbox One, de console heeft immers 'maar' 500GB ruimte.

  De harde schijven moeten USB 3.0 compatible zijn en minimaal 256GB ruimte hebben.

  Xbox One ondersteunt twee externe schijven

  Na installatie is deze nieuwe schijf meteen je 'main' schijf. Alles komt eerst op deze schijf te staan tot hij vol zit, pas daarna zet je Xbox One de informatie op zijn eigen harde schijf. Je kunt maximaal twee harde schijven tegelijkertijd aan je Xbox One leggen.

  'Echte' namen update

  Ook is het vanaf juni mogelijk om je echte naam zichtbaar te maken aan de mensen in je vriendenlijst. Wanneer je een grote hoeveelheid vrienden op Xbox Live hebt, kan het verwarrend zijn met wie je te maken hebt. De keuze om je echte naam te delen is compleet vrij.

  Je hebt dus gewoon de mogelijkheid om je identiteit te beschermen. Mocht je interesse hebben in het delen van je naam, dan kun je zelf bepalen wie je naam ziet en wie niet.

  SmartGlass en gratis applicaties

  Ook SmartGlass krijgt een update. Hiermee voegt Microsoft een universele afstandsbediening toe aan waarmee jij kan zappen op je televisie. Tot slot komt er in juni ook de update die apps als Netflix en Hulu gratis maakt voor Xbox Live Silver leden. Op Xbox Wire is additionele informatie omtrent de update te vinden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.