Xbox One Summer Update van start gegaan

  Microsoft is begonnen met de lancering van haar Xbox One Summer Update. Met de update wordt het onder andere mogelijk om muziekprogramma's op de achtergrond te draaien.

  De Xbox One Summer Update kent enkele nieuwe features. Zo is het mogelijk om muziekprogramma's op de achtergrond af te spelen. Pandora zal middels een app als eerste deze feature naar buiten brengen. Later volgen de programma's van Groove Music en iHeartRadio.

  Spotify zal niet als aanbieder van muziek opgenomen worden in de Xbox bibliotheek. Dit bedrijf heeft met Sony een samenwerking voor de PlayStation 4.

  Cortana onderdeel Xbox One Summer Update

  Naast de muziekprogramma's zal ook Cortana een onderdeel zijn van de Xbox One Summer Update. Velen kennen dit als de virtuele assistent voor Windows 10 gebruikers. Met Cortana kunnen spelers middels een microfoon met het programma praten. Deze kan op haar beurt deze gesproken aanvragen uitvoeren in de vorm van het geven van zoekresultaten of helpen bij het vinden van multiplayer sessies.

  Daarnaast zal er met de Xbox One Summer Update een verbetering worden gemaakt in de Game Collection. Hierdoor worden geïnstalleerde games overzichtelijker weergegeven en zijn er meer mogelijkheden om de games te sorteren. Ook zullen de termen "ready to install" en "update" aan games worden toegevoegd wanneer deze van toepassing zijn. Zo ben je altijd op de hoogte van deze ontwikkelingen en kun je gelijk tot actie over gaan.

  Als laatste zijn er nog enkele kleine toepassingen gedaan met de Xbox One Summer Update. Zo kan je een andere taal instellen dan de taal die als basis voor jouw land geldt. Kan je jouw account aan Facebook koppelen om te zien welke vrienden er nog meer gamen. En is het delen van screenshots en video's vereenvoudigd zodat hier in de toekomst meer gebruik van gemaakt wordt.

  Microsoft is inmiddels druk bezig met het uitrollen van de Xbox One Summer Update, dus je kan de download met voornoemde features één dezer dagen installeren.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.