Xbox One S prestaties niet veel beter dan standaard Xbox One

  De Xbox One S heeft extra kracht gekregen van Microsoft ten opzichte van de standaard Xbox One S, maar het blijkt dat deze upgrade de Xbox One S prestaties niet heel veel verder brengt dan zijn voorganger.

  Eurogamer.net heeft een uitgebreide test gedaan die vooral gericht was op het testen van de verbeterde GPU. Uit deze test is gebleken dat de Xbox One S prestaties weliswaar op sommige vlakken beter is maar dat de verschillen wel redelijk klein zijn.

  Xbox One S prestaties nauwelijks beter dan de Xbox One

  Zeker de Xbox One S prestaties met betrekking op de framerate is behoorlijk klein. Sommige games zoals Fallout 4 zagen geen enkele verbetering in fps wanneer de Xbox One S en de Xbox One met elkaar vergeleken werden. Project CARS in first person zag een verbetering van zeven procent en in third person was er een verbetering van elf procent.

  Games zoals Hitman en Resident Evil 5 Remastered zagen nog minder verbetering met respectievelijk zes procent en 2.5 procent. Volgens Eurogamer liggen de Xbox One S prestaties zo dichtbij de prestaties van de Xbox One dat veel gamers het verschil niet eens zullen merken. De prestatie verbetering zal vooral te merken zijn bij games die op 60fps draaien. De Xbox One S zal hier het framerate veel beter vast kunnen houden dan de Xbox One.

  De Xbox One S is sinds 2 augustus te koop.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.