Xbox One krijgt digitale tv-tuner

  Microsoft heeft een digitale tv-tuner voor de Xbox One aangekondigd. Het Amerikaanse bedrijf laat weten dat de tuner live-televisie kan ontvangen door een USB-ontvanger. Dit betekent een alternatief op kabel- of satelliet-tv, dat gewoonlijk via HDMI wordt bewerkstelligd.

  De digitale tv-tuner voor de Xbox One komt eind oktober in de Europese winkels te liggen. De prijs voor Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje - en vermoedelijk dus ook Nederland - is bepaald op 29,99 euro.

  Live-tv pauzeren, Snap Mode en Kinect- en SmartGlass-support

  Met de tuner voor de Xbox One kunnen gebruikers HD-tv kijken via de Microsoft-console. De ondersteunde televisiekanalen zijn DVB-T, DVB-T2 en DVB-C. Voor deze functies hoeven consumenten de tv-inputs niet te verwisselen. Bovendien kunnen zij tijdens het tv-kijken game-uitnodigingen en -notificaties ontvangen, en is het mogelijk om live-tv te pauzeren.

  Verder kunnen Xbox One-bezitters door de digitale tv-tuner gebruikmaken van de zogenoemde 'Snap Mode': zij kunnen daarmee aan de zijkant van hun scherm tv-kijken, terwijl games, Skype of andere Xbox One-applicaties groot op het scherm worden getoond.

  Voorts ondersteunt de tuner Kinect voor stemcommando's en SmartGlass, waarmee men via de 'OneGuide' de tv-gids kan inzien, favoriete kanalen en programma's kan aanvinken en via second screen-apparaten de Xbox One kan bedienen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.