Xbox One keyboard en muis support onderweg

  Xbox One keyboard- en muissupport is aangekondigd door Microsoft. Microsoft coacht game-ontwikkelaars met het toevoegen van deze controls aan zijn games.

  De Xbox One krijgt support voor een keyboard en een muis. Microsoft wil hiermee zijn twee platformen, Xbox One en Windows 10, dichter bij elkaar brengen.

  Xbox One keyboard en muis support is keuze van de developer

  De support voor keyboard en muis komt hoe dan ook naar Xbox One, maar Microsoft laat het over aan ontwikkelaars om het ook echt aan hun games toe te voegen. Als ontwikkelaars er voor kiezen om deze controls toe te voegen dan zullen ze door Microsoft geholpen hiermee. Microsoft vertelt ontwikkelaars om op te letten als hun game een online multiplayer heeft.

  Het is de bedoeling dat je straks als speler bij sommige games kunt kiezen tussen controller en keyboard en muis. Sommige spelers maken zich wel zorgen over deze nieuwe feature. Ze zijn bang dat het online games, vooral online shooters, ongebalanceerd maakt.

  Minecrafts laatste update, genaamd ‘Better Together’, voegde al wat basis keyboard- en muiscontrols toe. Het is nu dus de bedoeling dat meer games deze wide-platform support toe gaan voegen.

  PC spelers die op Windows 10 spelen kunnen al een Xbox One-controller aansluiten als ze daarmee willen spelen. De Xbox One keyboard en muis support zorgt ervoor dat dit ook andersom kan. Op deze manier komen de twee platformen van Microsoft, Xbox One en Windows 10, meer op gelijke hoogte van elkaar.

  De eerste games op de Xbox One waarbij je een keyboard en een muis komt gebruiken kommen binnenkort, maar wanneer precies is nog niet duidelijk. Ook is nog niet duidelijk welke games er straks met keyboard en muis gespeeld kunnen worden. Aangezien de keuze bij de ontwikkelaar ligt kan het zijn dat sommige games alleen met een controller gespeeld kunnen worden.

  Eerder werd al aangekondigd dat Microsoft is gestopt met het produceren van de Xbox One en zich volledig gaat focusen op de Xbox One X.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.