Xbox One games sneller installeren - het kan!

  Het is een langlopende frustratie van Xbox One gamers: de tijd die het kost om een game te installeren. Zelfs volgens Xbox baas Phil Spencer kan en moet het een stuk sneller. In de tussentijd hebben we een tip voor jullie.

  Spencer legt uit dat het probleem ligt bij de 'altijd online' gedachtegang van de Xbox One, maar zijn er een paar kleine foutjes in de code als je een Xbox One game wilt installeren vanaf een schijfje. Een update om de installatie sneller te doen verlopen stond 'hoog' op zijn prioriteitenlijstje, maar is vooralsnog nergens te bekennen.

  "Ik hou de data bij. Ik wil state-of-the-art installatietijden zodat mensen zo snel mogelijk hun games kunnen spelen. Het staat hoog op m'n prioriteitenlijst."

  Games worden tijdens de installatie geüpdatet met de meest recente patches en updates, waardoor het installeren van Xbox One games langer duurt.

  Xbox One games sneller installeren

  Ook de website Kotaku heeft aandacht besteed aan dit probleem. Volgens diens metingen duurt het installeren van Assassin's Creed Black Flag slechts 42 seconden op de PS4, terwijl de Xbox One er 7 minuten en 2 seconden over doet om de game inclusief update te installeren.

  Dit is nog niet de volledige installatie, maar na bovenstaande tijden kun je de game alvast spelen terwijl de rest van de download en installatie op de achtergrond gebeurt.

  FIFA 14 doet op de PS4 een magere 35 seconden over de installatie, terwijl de Xbox One er 16 minuten en 6 seconden om voor nodig heeft om de installatie inclusief update te voltooien.

  Volgens Gizmodo is het verstandig om je internet uit te schakelen of uit Xbox Live te gaan om de installatie een stuk sneller te doen verlopen.

  Hebben jullie ook gemerkt dat Xbox One games installeren langzaam gaat? Test deze tip en laat ons weten wat je ervan vindt!

  Assassin's Creed IV: Black Flag

  Verkijgbaar vanaf 29 october 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.