Xbox One en PS4-spelers kunnen vanaf nu tegen elkaar spelen in PUBG

  Lange tijd hebben gamers van beide consoles niet tegen elkaar kunnen spelen, door onenigheid tussen Sony en Microsoft. Dat is niet meer het geval. Bezitters van PUBG kunnen op de console nu tegen spelers van het andere platform spelen.

  De populaire Battle Royale-game komt met de zogeheten Cross Platform Party-functie in patch 4.3. Spelers kunnen deze optie inschakelen via het hoofdmenu en kunnen vervolgens in een potje terecht komen met spelers die de game spelen op de Xbox One of PlayStation 4. Het is vooralsnog niet mogelijk om een party vormen met iemand met een andere console, maar de ontwikkelaar is druk bezig om dat wel mogelijk te maken.

  Met de nieuwe optie wil de PUBG Corporation de tijd om een potje te vinden verkorten, er zijn immers meer spelers om uit te kiezen. Wanneer een speler de optie heeft uitgeschakeld en het te lang duurt om een ronde te starten met spelers exclusief op zijn of haar platform, dan krijgt diegene een pop-up met de vraag of ze Cross Platform willen inschakelen. In de game zelf wordt door middel van een icoontje aangegeven op welk platform de speler gamet.

  Geen crossplay voor PC-spelers in PUBG

  Spelers op de PC-versie van PlayerUnknown’s Battleground hadden al eerder toegang tot patch 4.3, maar zij krijgen geen optie om te spelen met gamers op de Xbox One en PlayStation 4. Dat is waarschijnlijk gedaan met het oog op de balans, aangezien een muis en toetsenbord over het algemeen beter is voor shooters dan een controller. De rest van de toevoegingen die met patch 4.3 komen zijn natuurlijk wel gewoon beschikbaar gemaakt op de PC.

  PUBG

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.