Xbox One backwards compatible functie wordt amper gebruikt

  De Xbox One backwards compatible functie is een groot verkooppunt van Xbox, maar naar verhouding gebruiken vrij weinig gamers deze functie.

  Xbox

  Als je een Xbox One hebt kun je genieten van de steeds groter wordende catalogus aan Xbox 360 games op de Xbox One. Dit is goed voor luie gamers die de moeite niet meer willen nemen om naar oude games te zoeken in dozen of kasten. Ook is het handig voor je zodat je niet van console hoeft te wisselen en de Xbox 360 bij de tv weg kan.

  Deze mooie functionaliteit wordt nagenoeg niet gebruikt volgens website Ars Technica. Dit bedrijf heeft de volledige Xbox Live gebruikersdata verwerkt en Ars Technica is erachter gekomen dat een kleine 1,5% van de tijd besteed op de Xbox One gebruikt wordt om Xbox 360 games te spelen.

  Deze conclusie is getrokken uit 1,65 miljard gesample minuten dat de Xbox One actief gebruikt wordt. Verder is hieruit getrokken dat de gemiddelde Xbox One gamer 1.529 minuten, ofwel 26 uur, gespeeld heeft op zijn of haar Xbox One. Van de 1.529 gespeelde minuten is 23,9 opgegaan aan Xbox 360 games.

  Xbox One backwards compatible

  De meest populaire game met de Xbox One backwards compatible functie

  Van iedere 1.000 actieve gamers op Xbox Live spelen er ongeveer 3 of 4 mensen de game Call of Duty: Black Ops. Dit is naar verhouding best knap dat een Xbox 360 game in de top 100 staat naast recentere Xbox One games.

  Daarentegen is gebruikte methode van Ars Technica niet volledig waterdicht. Het bedrijf kan niet precies meten hoe belangrijk het is voor gamers om bijvoorbeeld Call of Duty: Black Ops of andere Xbox 360 games te spelen op de Xbox One. Ook kan ze niet oordelen of deze mogelijkheid de aankoop van een Xbox One ten opzichte van een PlayStation 4 beïnvloed.

  Call of Duty: Black Ops

  Verkijgbaar vanaf 9 november 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.