Xbox One backwards compatibility voor twee Valve titels

  Wanneer jij op je Xbox One aan de slag wilt met Portal 2, dan is dat nu mogelijk. Microsoft heeft bekendgemaakt dat een van haar nieuwe Xbox One backwards compatibility titels Portal 2 is geworden. Daarnaast is nu ook Left 4 Dead beschikbaar als backwards compatible titel.

  Beide titels zijn vanaf nu toegevoegd aan de bibliotheek van Microsoft zodat je de Xbox 360 disc kunt gebruiken om te spelen. Daarnaast is het ook mogelijk om de Portal 2 Xbox One backwards compatible titel aan te schaffen via de Xbox Live store. Daarmee zijn de games toegevoegd aan een behoorlijke lijst van games voor de Xbox One backwards compatibility.

  Titels die Portal 2 en Left 4 Dead eerder al voor gingen waren bijvoorbeeld de strategische Xcom en de populaire Call of Duty Black Ops. Overigens is Call of Duty Black Ops nog niet zo lang geleden beschikbaar gesteld. De nieuwe shooter werd door de Xbox One backwards compatibility ineens weer behoorlijk populair en bleek op sites als Amazon zelfs beter te verkopen dan de pas uitgekomen DOOM.

  Xbox One backwards compatibility voor Portal 2 en Left 4 Dead maar wat ligt er in het verschiet

  Het is de vraag wat we nog meer kunnen verwachten van de Xbox One backwards compatibility. Aangezien Microsoft heeft laten weten dat de bibliotheken van de Xbox One en Windows 10 beiden beschikbaar worden gesteld voor elkaar in de zomer, is het de vraag voor hoelang we nog nieuwe Xbox One backwards compatibility titels zullen krijgen.

  Overigens moet dit voor de meeste mensen geen probleem zijn, aangezien veel games voor Windows 10 ook oudere games kunnen zijn die bijvoorbeeld eerder al uitkwamen voor de Xbox 360. In ieder geval kun je vanaf nu aan de slag met Portal 2 en Left 4 Dead op de Xbox One. Wanneer je een van deze games nog speelde op de oude console, heb je weer een nieuwe reden om de console van de vorige generatie de deur uit te doen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.