Xbox Live gamertag veranderen? Inactieve tags vrijgegeven

  Wanneer je eens toe bent aan een nieuwe gamertag, maar je favoriete gamertag al in gebruik is, dan loont het deze week om eens te kijken naar de vrije gamertags. Microsoft geeft inactieve Xbox Live gamertags vrij om weer in gebruik genomen te worden. Je kunt dus nu je Xbox Live gamertag veranderen

  Wanneer jij aankomende woensdag een actief Xbox Live Gold account hebt en nog minstens een jaar aan Xbox Live Gold tegoed over hebt, geeft Microsoft de mogelijkheid zodat jij je Xbox Live gamertag veranderen kunt. Voor mensen die al enige tijd dezelfde gamertag hebben en deze misschien niet meer zo stoer vinden als ze in eerste instantie dachten dat het zou zijn, is het misschien goed om even te kijken. Volgens Microsoft zijn er veel inactieve Xbox Live gamertags die misschien voor andere mensen erg interessant zijn.

  Zo vertelt Microsoft op haar blog dat er voornamen, referenties uit de popcultuur, voedsel, geografische termen, wetenschappelijke en technische, wiskundige, dierkundige termen en uitvindingen als gamertag beschikbaar zijn. Waarschijnlijk zitten er dus wel genoeg interessante namen tussen om je over te halen voor een wissel van een gamertag.

  Hoe je inactieve Xbox Live gamertag veranderen kunt

  Microsoft geeft haar gebruikers verschillende mogelijkheden om toegang te krijgen tot het bemachtigen van een gamertag. Zo kun je simpelweg met je Xbox Live account inloggen op Xbox.com. Verder kun je ook op de Xbox App op Windows 10 inloggen om daar op zoek te gaan naar een inactieve Xbox Live gamertag, maar het makkelijkst is waarschijnlijk als je gewoon inlogt op je Xbox en daar op zoek te gaan naar een toffe gamertag die je kunt gaan gebruiken.

  Wanneer je kiest om gebruik te gaan maken van een inactieve Xbox Live Gamertag hoef je niet bang te zijn dat je gamerscore verliest, dit blijft gewoon behouden, net als je Achievements en vriendenlijst. Vanaf woensdag komen de inactieve Xbox Live Gamertags beschikbaar, wanneer je een wissel wilt maken zodat je weer goed voor de dag kunt komen op je Xbox One, kun je nu je Xbox Live gamertag veranderen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.