WoW Legion abonnees mogelijk opgelopen tot 10 miljoen

  Eerder vandaag is er een rapport op internet verschenen over WoW Legion. Volgens een interview in het Poolse gameblad "Pixel" staat dat Blizzard's MMO weer teruggeschoten is naar 10 miljoen abonnees sinds de release van Legion.

  Dit zou een omslag zijn voor de game als het aankomt op de cijfers. Iets minder dan een jaar geleden, rond november 2015, heeft Blizzard gezegd dat de World of Warcraft abonnees gedaald waren naar 5.5 miljoen spelers. Daarna zou het bedrijf geen cijfers meer onthullen aan het publiek.

  In de Pixel interview heeft World of Warcraft game designer "Tom Chilton" vermoedelijk voor het eerst onthuld dat de cijfers van de WoW Legion abonnees gestegen zijn naar 10.1 miljoen om precies te zijn. De quote is vertaald door NeoGAF gebruiker Lashman:

  "Momenteel staat het cijfer van abonnees op ongeveer 10,1 miljoen. Weet je, het is lastig te zeggen wat de toekomst gaat brengen. We hebben een interne concurrent, Overwatch, maar het is mogelijk dat het cijfer zal stijgen naar 12 miljoen. Er zijn genoeg potentiële kopers en er bestaan momenteel zefls nog meer dan 100 miljoen World of Warcraft accounts."

  Maar wat uiteindelijk gebleken is, is dat het geen legitieme cijfers zijn.

  Blizzard heeft laten weten dat het een onjuist geformuleerde quote of een misverstand is van de journalist moet zijn geweest. Daarnaast heeft Blizzard niet bevestigd, maar ook niet ontkent dat het een legitiem cijfer is. Verder lijkt Blizzard ook niet van plan te zijn om officieel informatie los te laten over de hoeveelheid abonnees van WoW Legion.

  Het beleid van Blizzard is al bijna een jaar zo dat het bedrijf geen cijfers zal loslaten omtrent de abonnees van WoW Legion.

  Blizzard heeft wel indruk gemaakt met WoW Legion

  Nu Blizzard geen informatie loslaat omtrent de cijfers van de abonnees, heeft het bedrijf wel andere informatie losgelaten wat laat blijken dat het goed gaat met WoW Legion uitbreiding. Op de dag van release zijn er 3,3 miljoen exemplaren van Legion verkocht. Daarmee staat de teller ongeveer gelijk met het record dat WoW Cataclysm in 2010 had gezet op de dag van release.

  Het was rond de tijd van de release van Cataclysm dat WoW haar record heeft gezet met 12 miljoen abonnees. Dit betekent dat omdat het zo goed gaat met de release van Legion, dat er een mogelijkheid is dat de cijfers van Pixel kloppen, maar zolang Blizzard zelf geen bevestiging geeft, is dit pure speculatie.

  World of Warcraft: Legion

  Verkijgbaar vanaf 30 august 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.