World War Z vervolg komt uit in de zomer van 2017

  Het nog ongetitelde World War Z vervolg heeft een releasedatum gekregen, meldt The Hollywood Reporter. De opvolger van de Brad Pitt-film uit 2013 komt op 9 juni 2017 in de bioscoop.

  Er is nog niet veel bekend over het vervolg, behalve dat de film wordt geregisseerd door Juan Antonio Bayona. Ook wordt het script geschreven door Steven Knight, die eerder het scenario van de film Shutter Island (met Leonardo DiCaprio) schreef.

  World War Z vervolg heeft succesvolle voorganger

  De eerste World War Z had een budget van 190 miljoen dollar en bracht in totaal 540 miljoen op. De film, die medegeproduceerd werd door hoofdrolspeler Brad Pitt, werd geregisseerd door de Duitser Marc Forster. Forster gaf eerder al aan geen vervolg te willen regisseren.

  In de film, gebaseerd op een boek uit 2006, speelt Pitt een voormalig VN-onderzoeker die een wereldwijde zombie-epidimie moet bestrijden. Hiervoor reist hij naar alle uithoeken van de aardbol.

  World War Z werd goed ontvangen door filmcritici en bioscoopbezoekers. Volgens Rotten Tomatoes vond 68% van de recensenten het een leuke film, net als 72% van het publiek.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.