World of Warcraft zakt naar 6,8 miljoen abonnees

  Het aantal abonnees van World of Warcraft is gezakt tot 6,8 miljoen. Dat heeft ontwikkelaar Blizzard bekend gemaakt. Hoewel de game nog steeds de meest succesvolle op abonnementen gebaseerde MMORPG is, kende de fantasygame vorig jaar nog 7,7 miljoen betalende spelers.

  Ondanks minder abonnees blijft de MMO "toch gezond", aldus Mike Morhaime, president en medeoprichter van Blizzard. Bovendien verwachtte het bedrijf de afname al, omdat de in 2012 uitgekomen uitbreiding Mists of Pandaria "het einde van zijn levenscyclus" bereikt.

  Warlords of Draenor moet spelers aantrekken

  Morhaime laat verder weten dat de meeste afgehaakte abonnees uit het oosten van de wereld komen. Daarnaast acht hij de 900.000 afhakers "in lijn" met het einde van de levenscyclus van de expansion Cataclysm, in het tweede kwartaal van 2012. De afname van het aantal spelers in dat jaar werd opgevolgd door een toename van abonnees door de lancering van Mists of Pandaria.

  Morhaime hoopt dat World of Warcraft met de komst van Warlords of Draenor, de vijfde World of Warcarft uitbreiding, weer meer spelers zal aantrekken. Volgens Blizzard verschijnt Warlords of Draenor op of vóór 20 december dit jaar.

  World of Warcraft: Wrath of the Lich King

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2008

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.