World of Warcraft Legion onthuld op gamescom

  De nieuwe World of Warcraft-uitbreiding Legion is zojuist onthuld op gamescom 2015. World of Warcraft Legion werd onthuld door middel van twee trailers.

  De eerste trailer was een kort filmpje (hierboven te zien) dat liet zien hoe de ork Gul'dan de Demon Hunter Illidan Stormrage, een belangrijke antagonist uit The Burning Crusade, ontdekte. Het filmpje verbindt Warlords of Draenor met de nieuwe uitbreiding.

  Vervolgens toonde Tom Chilton, de vicepresident van Blizzard, een nieuwe trailer voor World of Warcraft Legion. Hierin werd onthuld dat het Burning Legion, een demonisch leger dat een grote rol speelde in The Burning Crusade, is teruggekeerd.

  Ook werden in de tweede trailer de nieuwe gameplayfuncties van World of Warcraft Legion getoond.

  World of Warcraft Legion voegt Demon Hunter toe

  De gameplay van World of Warcraft Legion voegt onder andere de Demon Hunter als speelbare heldenklasse toe. Daarnaast wordt het maximumlevel in de game verhoogd van 100 naar 110. Verder wordt een gloednieuw continent, de Broken Isles, toegevoegd.

  In de uitbreiding kunnen spelers ook zogenaamde artifact weapons gebruiken. Dit zijn vaak wapens die een belangrijke rol hebben gespeeld in het verhaal van World of Warcraft, zoals het zwaard Ashbringer of Doomhammer, de hamer van Thrall.

  Er zullen in totaal 36 artifact weapons zijn, een voor iedere talentspecialisatie in het spel.

  Uit de presentatie bleek dat een heleboel verhaallijnen uit eerdere Warcraft-games samen zullen komen in World of Warcraft Legion. Spelers zullen ook diverse locaties uit eerdere uitbreidingen, waaronder Dalaran uit Wrath of the Lich King, opnieuw bezoeken.

  Class Orders

  Door de gebeurtenissen in het verhaal zullen verder zogenaamde Class Orders ontstaan. Dit zijn groepen van personen die dezelfde klasse (zoals paladins) delen en samenkomen in een Class Order Hall, een plek die dienst doet als een centrale uitvalsbasis.

  Naast gloednieuwe gameplaymogelijkheden worden ook bestaande kenmerken, zoals het Honor Points-systeem, aangepast. Zo worden de Honor Points vervangen door een levelsysteem, waarmee speciale Player versus Player-vaardigheden ontgrendeld worden.

  Een releasedatum voor World of Warcraft Legion werd niet aangekondigd, al kunnen spelers later dit jaar wel meedoen aan een bèta.

  World of Warcraft: Legion

  Verkijgbaar vanaf 30 august 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.