World of Warcraft ebola actie levert 1,9 miljoen dollar op

  Een World of Warcraft ebola actie voor het Rode Kruis heeft ruim 1,9 miljoen dollar (1,66 miljoen euro) opgebracht. Spelers die de Argi-pet in de game kochten, doneerden daarmee een bedrag aan de inzamelingsactie tegen ebola, schrijft Battle.net.

  In december kondigde uitgever-ontwikkelaar Blizzard aan dat honderd procent van het geld, bij een aanschaf van het in-game huisdier Argi, naar het Rode Kruis in Afrika ging. Vanaf 31 december 2014 gingen alle donaties naar de begroting van het goede doel, om het zeer besmettelijke ebolavirus in West-Afrika te kunnen bestrijden.

  World of Warcraft ebola actie staat niet op zichzelf

  Afgelopen november werd bekend dat World of Warcraft destijds tien miljoen abonnees had. Diezelfde maand verscheen een documentaire over de elf jaar oude MMORPG, die als eerst op de Blizzard-conferentie Blizzcon te zien was. Overigens is de World of Warcraft ebola actie niet het enige gerelateerde nieuws over het virus: het domein Ebola.com werd in oktober voor 200.000 dollar verkocht en er komt een tv-serie van Ridley Scott over de ziekte aan.

  Vergelijkingssite Budgetgaming hield in december een veiling voor het goede doel; een jaar eerder doneerde EA 10,5 miljoen dollar aan charitatieve instellingen. Eind 2012 bracht DLC voor Minecraft 770.000 dollar in het laatje, en in datzelfde jaar doneerde ook World of Tanks-ontwikkelaar Wargaming aan goede doelen. De bekendste gamegerelateerde inzamelingsacties zijn echter de Zelda-marathon voor de Nederlandse Hartstichting en de Humble Bundle.

  World of Warcraft

  Verkijgbaar vanaf 11 february 2005

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.