World of Warcraft Classic komt uit op 27 augustus

  World of Warcraft spelers kunnen binnenkort weer terugkeren naar het Azeroth uit een ver verleden. Blizzard heeft namelijk aangekondigd dat World of Warcraft Classic vanaf 27 augustus beschikbaar is. De Classic-versie van de game haalt alle uitbreidingen weg en is inbegrepen bij het abonnement voor de standaard versie van de MMORPG.

  Blizzard Entertainment

  Wat is World of Warcraft Classic?

  World of Warcraft Classic is een versie van het spel zoals je het in 2006 kon spelen. In 2006 werd de laatste patch voor de basisgame van World of Warcraft (WoW) uitgebracht voordat de eerste uitbreiding ‘The Burning Crusade’ uitkwam. Alle toegevoegde veranderingen en uitbreidingen die na patch 1.12 zijn uitgekomen, zijn weggehaald. Spelers kunnen dus weer als vanouds raids als Molten Core met 40 spelers tegelijk proberen te voltooien.

  WoW Classic

  Waarom komt Blizzard met een Classic versie van WoW?

  World of Warcraft heeft in de loop der jaren verschillende uitbreidingen gehad. Deze uitbreidingen brengen inmens veel nieuwe content en veranderingen naar de game toe en zorgen elke keer voor voor een vernieuwde ervaring. Op dit moment zijn er zeven uitbreidingen uitgebracht. De huidige uitbreiding kwam in 2018 uit en heet ‘Battle For Azeroth’.

  Veel spelers die al voor een lange tijd WoW spelen, verlangen terug naar het spel waaraan zij jaren geleden geïntroduceerd werden. Een spel zonder de vele veranderingen. Sommige fans probeerde deze nostalgische gevoelens en de behoefte aan een oude versie van WoW door middel van illegale private-servers te vervullen. Blizzard raakte in opspraak nadat zij in 2016 de populaire Classic private-server Nostalrius lieten ophouden met bestaan. Als reactie op de vraag vanuit de fanbase naar Classic-servers komt Blizzard nu met zijn eigen officiële servers: World of Warcraft Classic.

  Wordt er een beta gehouden?

  Blizzard heeft daarnaast aangekondigd dat spelers eerder een voorproefje kunnen krijgen van deze klassieke World of Warcraft ervaring. Vanaf vandaag wordt er een gesloten beta gehouden voor geselecteerde WoW-spelers. Later in mei wordt er tot en met juli een stress test voor de servers gehouden voor spelers die zich daarvoor hebben aangemeld. Blizzard doet er dus alles aan om ervoor te zorgen dat de lancering soepel verloopt.

  World of Warcraft: Wrath of the Lich King

  Verkijgbaar vanaf 13 november 2008

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.