World of Warcraft Classic beta bevat veel oude bugs

  De World of Warcraft Classic beta is nu een week uit. De beta van de game wordt zeer positief ontvangen door het publiek. Toch worden er heel veel bugs gevonden in de game wat volgens de game-developers niet aanschouwd moeten worden als bugs maar als features.

  Blizzard had beloofd aan zijn publiek dat die het originele meesterwerk zo goed mogelijk zal na doen. Die belofte lijken ze na te komen. Zo hebben ze bewust niet alleen de pluspunten van Classic overgenomen, maar ook de minpunten. Sommige fouten zijn expres in de game gehouden.

  Hierdoor zijn spelers die Classic niet hebben gespeeld massaal die ‘foutjes’ aan het rapporteren. Blizzard zelf zegt: "World of Warcraft Classic roept soms verschillende herinneringen op voor verschillende spelers, en dat kan leiden tot een aantal misvattingen over wat wel of niet wordt bedoeld”. Het staat boven hun forum post met een lijst van 13 features of ‘bugs’ die in de game horen.

  Bug list of Features?

  WoWhead (een database voor WoW) probeert ook iedereen te informeren door middel van een Twitter bericht: ”Omwille van spelers die aspecten van WoW Classic rapporteren die helemaal geen bugs zijn, heeft Blizzard een lijst gemaakt van de meest gerapporteerde zaken”. Hieronder staan een aantal voorbeelden uit de lijst:

  • Tauren’s hitboxes en hun Melee bereik zijn iets groter dan dat van de andere rassen
  • Crititcal hits krijgen terwijl je zit, zorgt er niet voor dat vaardigheden zoals Enrage, Bloodcraze en Reckoning worden geactiveerd.
  • Het gebruik van de “Automatic Quest Tracking”-optie volgt geen nieuwe geaccepteerde Quest.
  • Doelen in een Quest en interesse gebieden worden niet bijgehouden op de kaart of in die minimap
  • Voltooide missies zijn gemarkeerd op de minimap met een punt.
  • Spelers en NPC’s die last hebben van het ‘Fear’-effect zijn zullen snel weg rennen.
  • Als je bovenop andere spelers staat terwijl je weg kijkt kunnen spreuken en aanvallen worden gebruikt.

  De volledige lijst kun je vinden in het overzicht van WoWhead.

  World of Warcraft Classic is bedoeld voor de fans

  Gamers die nieuw zijn zullen al gauw denken dat dit toch echt wel fouten zijn in het spel. Toch heeft Blizzard officieel aangekondigd dat dit geen fouten zijn in de World of Warcraft Classic beta. Gamers die de originele versie hebben gespeeld reageren dan ook cynisch op de ‘nieuwe’ spelers.

  Ze reageren met “Oh wat zijn ze toch schattig, die kinderen” en “Welkom in de originele World of Warcraft Kiddo’s!”. Tot nu toe zijn veel WoW fans blij, want Blizzard houdt zich aan de afspraak dat ze het originele zo goed mogelijk na maken. Een streamer reageerde hierop “De imperfecties is wat de originele WoW zo perfect maakte”. World of Warcraft kom uit op 27 Augustus en tot die tijd kun je in onze top 10 beste RPG's aller tijden meer lezen over fantastische RPG's.

  World of Warcraft

  Verkijgbaar vanaf 11 february 2005

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.