Worden Netflix series verwijderd, zoals Riverdale en Friends?

  Er is een kans dat de Netflix series Riverdale, Friends en nieuwkomer Chilling Adventures of Sabrina van de streamingdienst worden verwijderd. Dit komt doordat er een nieuwe streamingdienst komt die is aangekondigd door WarnerMedia die al haar series op één platform wil. De gevolgen voor Nederland zijn alleen nog niet helemaal bekend.

  De naam is nog niet bekend, maar het mediabedrijf WarnerMedia is bezig met een gloednieuw platform voor films en series. WarnerMedia is onder andere van Warner Bros., HBO en Turner. De dienst wil dan de series gezamenlijk op haar eigen platform hebben wat inhoudt dat series als Riverdale, Friends en de Chilling Adventures of Sabrina mogelijk van Netflix worden verwijderd.

  The CW valt ook onder Warner wat inhoudt dat dus ook Riverdale behoort tot series die mogelijk verdwijnen van Netflix. Daarnaast heeft Netflix ook een aantal andere series op haar platform staan van The CW die gezamenlijk verwijderd zullen worden met Riverdale. Dit zijn series als The Flash, Dynasty, The 100, The Originals, Gilmore Girls, Gossip Girl en Arrow.

  De gloednieuwe streamingdienst wordt verwacht aan het eind van 2019. Of de bovenstaande series en meer dan vanaf dat moment compleet zullen verdwijnen van Netflix is niet bevestigd. Grotere shows zullen wel alleen op de Warner streamingdienst te bekijken zijn. Tenminste dat is wat WarnerMedia zegt in een statement. Of de streamingdienst van WarnerMedia in Nederland beschikbaar zal zijn is helaas ook nog niet bekend.

  Worden nog meer Netflix series verwijderd?

  Dat populaire series in groten getale verwijderd worden is iets nieuws. Helaas worden er wel vaker series geannuleerd, maar zijn dan wel de seizoenen en afleveringen die al te bekijken waren op Netflix wel nog terug te zien. Voorbeelden van deze series zijn Daredevil, Sense8 en Luke Cage. Meer series hebben we ook staan in onze special over de beste geannuleerde series.

  Naast het feit dat er series en films worden verwijdert van Netflix komen er ook nieuwe films. Er zijn er een aantal films die wij graag zouden willen zien op de streamingdienst. Zou je willen weten welke films dit zijn? Dan kun je ons artikel over de top tien Netflix films die wij op de streamingdienst willen zien even bekijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.