WK Super Mario Kart wordt dit jaar weer in Nederland gehouden

  Nederlandse raceliefhebbers en Mario-fanaten kunnen hun hart weer ophalen. Het WK Super Mario Kart, waar de beste digitale karters ter wereld strijden voor oneindige roem, zal dit jaar opnieuw gehouden worden in ons koude kikkerlandje. Dat maakt de organisatie bekend.

  De locatie voor het prestigieuze evenement in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn. Het WK wordt al gehouden sinds 2002, maar voorheen werden de spannende races georganiseerd in Frankrijk. Vorig jaar kwam daar verandering in en werd het kampioenschap verplaatst naar Alphen aan den Rijn, waar het dit jaar dus opnieuw gehouden zal worden. Wil je het evenement volgen, dan kan dat ook via het Twitch-kanaal van de Esport Game Arena.

  Het WK zal ook niet gehouden worden over één dag, maar duurt van dinsdag 13 augustus tot en met vrijdag 16 augustus. Op de eerste dag zal er worden gestreden in Time Trials en woensdag zal het persoonlijk worden uitgevochten in Battle Mode. Donderdag zal het kaf van het koren gescheiden worden in Match Races en uiteindelijk zal de finale op vrijdag worden gehouden in een 150cc Grand Prix. De winnaar zal dan vervolgens op zaterdag zijn trofee ontvangen in de prijsuitreiking.

  WK Super Mario Kart hanteert een klassieker

  De game die al sinds 2002 voor het WK wordt gebruikt is Super Mario Kart, die in 1992 uitkwam voor de Super Nintendo Entertainment System. Later kwam de titel ook uit op andere Nintendo-platformen. Destijds was de racegame al een groot succes, maar door de populariteit die de SNES-titel nog steeds kent mag het ongetwijfeld een klassieker worden genoemd.

  Super Mario Kart

  Verkijgbaar vanaf 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.