WK Fortnite kan vier Nederlanders miljoenen euro's prijzengeld opleveren

  Het WK Fortnite staat voor de deur en vier Nederlanders maken in New York kans op miljoenen euro's prijzengeld. Het WK Fortnite vindt dit weekend plaats. Dan weten we hoeveel geld de Nederlanders hebben gewonnen uit een prijzenpot van maar liefst 30 miljoen dollar. Ook jij kan zien hoeveel onze landgenoten winnen.

  Op het WK Fortnite staan Fortnite-duo's. Dit zijn Dmitri van de Vrie samen met de Brit Kyle Jackson, Quinten van der Zijpp en Levi Edelijn, tevens Dave de Jong en zijn medespeler Jade Ashman uit het Verenigd Koninkrijk. Allen schopten het tot deze laatste ronde.

  WK Fortnite barst los met Nederlanders

  De prijzenpot van heel het WK Fortnite bedraagt 30 miljoen dollar, wat ongeveer 27 miljoen euro is. Om dit immens grote bedrag binnen te halen, zullen Fortnite-spelers het in duo's opnemen op 27 juli vanaf 19.00 uur. Naast de verschillende duo's, doen ook nog honderd solo-spelers een poging om geldprijzen in de wacht te slepen op 28 juli om 19.00 uur.

  De prijzenpot van 30 miljoen dollar wordt over alle deelnemers gedeeld. Prijzen worden dus verdeeld onder zowel de winnaars van de singleplayer- als duocompetitie. In principe staat er voor elke deelnemer al een geldprijs van 50.000 dollar paraat. Spelers die beter presteren krijgen daarentegen nog meer geld uit de pot. Mogelijk kunnen de Nederlands dus 1,5 miljoen dollar per persoon in de wacht slepen. Hiervoor moeten ze wel eerste eindigen.

  Wil jij zelf het kampioenschap bekijken? Je kunt meekijken via Fortnite-website, YouTube en Twitch. Door naar het toernooi te kijken, leer je zelf mogelijk ook nog wat truucjes.

  Populairiteit Fortnite

  Door de jaren heen is Fortnite steeds populairder geworden. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat ontwikkelaar Epic Games al veel verschillende samenwerkingen aan kon gaan met andere grote bedrijven. Een van die samenwerkingen is een crossover tussen bijvoorbeeld Netflix' Stranger Things en Fortnite. Epic Games probeert telkens nieuwe dingen uit om fans meer en meer betrokken te houden bij deze videogame.

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.