Winst van Konami is flink toegenomen

  Uit de financiële resultaten van Konami is gebleken dat de kwartaal winsten 229,8% hoger liggen dan het afgelopen jaar. De winst van Konami is voornamelijk toegenomen door veel lagere bedrijfskosten.

  Dit is deels gekomen door haar gezondheid- en fitnessdivisie, alsook door haar amusementdivisies. In de amusementdivisie zijn voornamelijk de mobiele games die recent zijn uitgekomen verantwoordelijk voor de stijging.

  Winst van Konami was het afgelopen jaar afhankelijk van het volgende:

  1. De lancering van de mobiele games ‘Yu-Gi-Oh! Duel Links’ en ‘Jikkyou Powerful Soccer’. Beide games zijn een van de meest gedownloade van Konami tot nu toe. Waarbij ‘Yu-Gi-Oh! Duel Links’ tot nu toe 25 miljoen keer gedownload is en ‘Jikkyou Powerful Soccer’ 5 miljoen keer tot nu toe.
  2. De wereldwijde verkoop van Yu-Gi-Oh! Kaarten blijft sterk.
  3. En Konami heeft het honkbalspel ‘Jikkyou Pawafuru Puroyakyu Heroes’ uitgebracht op de Japanse markt voor de 3DS.

  Ontslag Kojima

  Ondanks de infameuze afsplitsing van Hideo Kojima en Konami op 15 december 2015 blijft de winst van Konami toenemen. Op dit moment werkt Konami aan de Pro Evolution Soccer series en aan Metal Gear Survive. Opvallend is wel dat de omzet juist is afgenomen.

  Kojima heeft ondertussen zijn eigen gamestudio opgericht namelijk ‘Kojima Productions’ en produceert alleen video games voor Sony Computer Entertainment op dit moment. Zijn laatste werk voor Konami was voor de game Metal Gear Solid: The Phantom Pain.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.