Windows Goodbye vergrendelt je computer wanneer je wegloopt

  Microsoft is bezig met een systeem genaamd Windows Goodbye, dat je computer vergrendeld wanneer je wegloopt. Dan kan niemand meer op je computer wanneer jij even een glas drinken gaat halen.

  De nieuwe Windows feature werd ontdekt in een Windows 10 testversie en werd gelabeld als Dynamic Lock. Microsoft zelf noemt het systeem Windows Goodbye, aangezien het een variant is van de eerdere feature Windows Hello. Dankzij zowel Windows Hello als Windows Goodbye zul je nooit meer een wachtwoord hoeven in te vullen.

  Dit komt dankzij de gezichtsherkenning die Microsoft gebruikt in het besturingssysteem. Dankzij de speciale Windows Hello camera's worden gezichten herkend, en is het mogelijk om in te loggen op een computer. Zie het als een variatie op de vingerafdrukscanner.

  Deze techniek wil Microsoft nu ook inzetten om te detecteren wanneer je de computer verlaat. Wanneer je wegloopt van je bureau, zal het systeem dit merken en meteen je computer vergrendelen. Zeg dus maar gedag tegen de windows+L sneltoets, want die heb je niet meer nodig.

  Windows Goodbye niet hetzelfde als automatische vergrendeling

  Je computer kan zich natuurlijk nu ook al vergrendelen wanneer je weg bent van je bureau, dit gebeurt dan na een bepaald aantal minuten dat je instelt. Windows Goodbye is niet helemaal hetzelfde als dat, het moet namelijk dynamischer worden. Wanneer je wegloopt moet de computer meteen vergrendelen en niet na enige tijd.

  Wanneer Windows Goodbye zal worden gelanceerd is nog niet bekend. Er wordt gedacht dat de feature zal worden toegevoegd wanneer de Windows 10 Creators Update uitkomt. Dit zal betekenen dat je vanaf april zelf aan de gang kunt met het dynamische vergrendelsysteem Windows Goodbye.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.