Windows Fall Creators Update gebruikt AI om tegen malware te strijden

  Microsoft heeft er voor gekozen om de Windows Fall Creators Update te gebruiken om meerdere verbeteringen in beveiliging tegen malware, ransomware en virussen toe te voegen. Een van de belangrijkste verbeteringen is het gebruiken van AI om virussen op te sporen op PC's.

  Door de toename van cyberaanvallen wordt het steeds belangrijker om computersystemen tegen hackers te beschermen. Na de Petya ransomware aanval op GroupM in Amsterdam en APM terminals gisteren wordt het voor veel bedrijven en instellingen steeds belangrijker om te investeren in computersysteembeveiliging.

  Windows Fall Creators Update gebruikt AI in de cloud tegen malware

  In een blogpost heeft Microsoft aangegeven dat ze Windows Defender Advanced Threat Protection wil uitbreiden. Deze service dient ervoor om de eerste tekenen van een infectie vast te leggen. Door de uitbreiding werkt de service in combinatie met AI. Deze AI werkt op data in de cloud van Microsoft waarbij de AI direct toegang tot informatie heeft die aangeeft dat data besmet of onbesmet is met malware.

  Zo kan Windows Defender direct de gevonden malware in de cloud op quarantaine zetten. En verder wordt de identiteit van de malware vastgelegd zodat Windows Defender op andere PC’s direct weet of malware toegang probeert te krijgen tot de PC.

  Volgens Rob Lefferts, Windows enterprise director, kan de AI in de cloud ervoor zorgen dat tot 96 procent van de cyberaanvallen door malware gestopt kunnen worden met deze update. Verder geeft hij aan dat AI veel sneller in staat is dan mensen om oplossingen tegen de malware te bedenken.

  Vooralsnog werkt de ATP update voor Windows Defender alleen in Windows 10 Enterprise, consumentenversies van Windows 10 kunnen op een latere datum toegang tot de ATP krijgen. Naast consumentenversies van Windows 10 is Microsoft van plan om ATP verder uit te breiden naar andere platformen buiten Windows. De Fall Creators Update zal later dit jaar in september of oktober beschikbaar worden voor bedrijven, instellingen en consumenten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.