Windows Creators update staat in het teken van games

  Microsoft heeft aangekondigd dat de komende Windows Creators update veel zal gaan betekenen voor gamers. Op zowel PC als Xbox zullen er met de update veranderingen mee komen.

  De Windows Creators update gaat een van de grootste updates worden waar Windows 10 mee te maken heeft gehad. Bij de update zullen heel wat nieuwe features worden toegevoegd aan het al bomvolle systeem. Naast een optie voor dynamische vergrendeling, die Windows Goodbye heet, zullen ook gamers een lading nieuwe features voorgeschoteld krijgen.

  We zullen namelijk meer gaan zien van de 'Windows 10 Game Mode', met deze modus zullen games optimaal gespeeld worden. Nog steeds is niet bekend wat de modus precies doet, maar wanneer de optie beschikbaar komt in het insider programma zullen wij daar zeker meer van horen. Maar er komt ook een update naar de Xbox One die de performance zal verbeteren.

  In een aankomende update voor de Xbox One zul je veel meer kunnen met de Xbox guide. Wanneer je op de Xbox knop drukt krijg je meteen toegang tot een nieuw menu, dat zich nu aan de linkerkant van het scherm bevindt als een overlay. Daarnaast wordt er ook een nieuw achievementsysteem toegevoegd, hierdoor is het makkelijker om te zien welke achievements je wel en niet hebt.

  Windows Creators update maakt streamen makkelijker

  Ook zal het streamen van games een stuk makkelijker worden na de Windows Creators update. Microsoft zal de streamingdienst Beam beter verwerken met de besturingssoftware. Hierdoor kun je beginnen met streamen door middel van één knop in de Xbox Guide of de Game Bar. Omdat je kunt inloggen met je Xbox Live Account ben je dus snel online te vinden.

  De Windows Creators update en de Xbox versie van de update zullen later dit jaar beschikbaar komen. Het is nog onbekend wanneer dit precies zal zijn, dit zal vooral afhangen van het insider programma.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.