Windows 10 upgrade wordt als aanbevolen update uitgebracht

  Windows 10 draait ondertussen al op meer dan 110 miljoen apparaten en toch begint Microsoft binnenkort met een verdere verspreiding van het systeem. Het bedrijf gaat het nog lastiger maken voor Windows gebruikers om de Windows 10 upgrade te vermijden. Vanaf volgend jaar wordt het besturingssysteem niet langer aangeboden als een optionele update, maar als een aanbevolen update.

  In een blog van Microsoft vicepresident Terry Myerson staat dat Windows 10 vanaf nu in de lijst met optionele updates gaat verschijnen waardoor mensen eerder de neiging krijgen om de upgrade in gang te zetten.

  Dit gaat vanaf volgend jaar veranderen wanneer Microsoft de Windows 10 software als 'aanbevolen update' gaat labelen. Op veel computers is het standaard zo ingesteld dat aanbevolen updates automatisch geïnstalleerd worden. Dit betekent dus dat de Windows 10 upgrade hier ook onder gaat vallen.

  Windows 10 upgrade gepromoot als aanbevolen update

  Juist omdat veel mensen dit niet door hebben wil Microsoft hiermee proberen om nog meer mensen te laten overstappen naar Windows 10. De upgrade is gratis te installeren voor mensen die Windows 7 of Windows 8.1 hebben.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.