Windows 10 upgrade via omweg nog altijd gratis beschikbaar

  Officieel is de Windows 10 upgrade sinds dit weekend niet meer gratis te verkrijgen. Maar gebruikers van Windows 7 en 8.1 kunnen via een omweg toch nog overstappen als ze dit willen.

  Microsoft blijft de mogelijkheid bieden aan haar gebruikers die bijgestaan worden door ondersteunende programma's om de Windows 10 upgrade gratis te downloaden. Dit houdt dus in dat iedere gebruiker nog gratis de overstap kan maken. Dit terwijl de termijn eigenlijk afgelopen vrijdag voor haar 'normale' gebruikers verliep. Hierdoor betalen mensen die toch het nieuwe besturingssysteem willen vanaf nu 130 euro.

  Gratis Windows 10 upgrade niet voor iedereen bedoeld

  Je verkrijgt de Windows 10 upgrade via de accessibility site, waarop je met enkele kliks de update kunt starten. Microsoft is zich er van bewust en controleert verder niet wie er gebruik maakt van deze functie. Ook niet wanneer je geen ondersteunende programma's nodig hebt. Wanneer deze manier van binnenhalen van de gratis Windows 10 upgrade afloopt, laat het bedrijf niet weten.

  Morgen zal Microsoft haar Anniversary Update beschikbaar stellen voor Windows 10. Windows 10 gebruikers zullen de update automatisch ontvangen. Wil je ook gebruik maken van de nieuwe features, dan is het wellicht toch een idee om de Windows 10 upgrade je alsnog eigen te maken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.