Windows 10 update niet uitvoerbaar door externe USB-apparaten

  Heb je een extern USB-apparaat of een SD-kaart in je computer zitten? Dan is de kans groot dat je de Windows 10 update van mei niet kan uitvoeren. Dit laat Microsoft in een verklaring weten. De problemen gelden voor zowel laptops als desktops.

  Na de nieuwe Windows 10 update worden de poorten van je apparaat opnieuw ingedeeld, waardoor ze een andere benaming krijgen. Met aangesloten USB-apparaten of SD-kaarten kan dit tot problemen leiden. Daarom houdt Microsoft de update tegen voor degene die deze zaken hebben aangesloten.

  Wat is er precies aan de hand met de Windows 10 update?

  De herindeling van de poorten zorgt voor problemen met USB en SD gerelateerde voorwerpen, maar dit is niet de enige reden waarom de installatie niet lukt. Als je een computer hebt met de april 2018 (Windows 10, versie 1803) of oktober 2018 (Windows 10, versie 1809) update, kan het probleem zich voordoen.

  Stel: je hebt een laptop met de Windows 10 versie van oktober 2018 en er zit een USB-stick in. Die stick staat nu bekend als de G-schijf. Na de installatie van de mei update verandert hij vervolgens in de H-schijf. Deze verwisseling zorgt voor de problemen.

  Wat kan je doen om de update te laten slagen?

  Het laten slagen van de update is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de update opnieuw starten, maar dan zonder USB-apparaat of SD-kaart in je computer. Microsoft laat weten dat dit probleem in de volgende update verholpen wordt, dus daarop wachten, is ook een optie.

  Eerder werd al bekend dat het veilig verwijderen van een USB niet meer nodig is in de nieuwe versie van Windows 10. Verder is duidelijk dat Microsoft Office 2019 alleen naar dit besturingssysteem komt. Microsoft en Apple werken samen om een iCloud bug in Windows 10 te verhelpen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.