Windows 10 update brengt flink wat vernieuwingen met zich mee

  Waar games een gesloten en open beta hebben om nieuwe functies uit te testen, heeft Microsoft de Insider Preview. Alles wat bevalt, wordt mondjesmaat aan Windows toegevoegd. In een aankomende Windows 10 update voor Insiders, gaan er deze keer wel heel veel dingen op de schop.

  Negen van de tien keer zal je na het installeren van een Windows update niet een twee drie direct verschil zien. Zo nu en dan een extra optie in een bepaald menu, maar vaak gebeurt er veel achter de schermen waar je profijt van hebt maar niet snel iets van merkt.

  Gebruikersgemak

  Met de Preview Build 17074 zal je wel direct verschil merken, aangezien er meer wordt gewijzigd dan niet. Het begint al met het installeren van Windows 10 in de juiste taal. Vanaf de komende update zijn alle talen terug te vinden in de Windows store onder het kopje ‘regio en taal selectie’. Waar je het ook zou verwachten.

  Ook de browser van Windows 10, Edge, krijgt een opfris- en opknapbeurt. Functies die Chrome en Firefox al een tijdje hadden, namelijk het automatisch invullen van opgeslagen adres- en betaalgegevens, zullen in de nieuwste Insider Preview hun intrede maken. Ook krijgt de browser nieuwe functies waarmee het lezen van PDF’s, ePub’s en andere documenten makkelijker moet worden.

  Onderbroken gamen met Windows 10 update feature Quiet Hours

  Voor gamers die tijdens een speelsessie van bijvoorbeeld Call of Duty WW2 niet willen worden gestoord, is er ook goed nieuws. Met de uitbreiding van Quiet Hours kan je tussen bepaalde tijden alle mogelijk denkbare notificaties uitzetten. Geen mails, updates of andere pop-ups tussen bepaalde tijden. En de app gaat standaard aan tijdens het spelen van games in fullscreenmode (mits ze DirectX gebruiken).

  De volledige lijst met alle aanpassingen in de Windows 10 Insider Preview update is hier terug te vinden. Aanmelden voor het Insider programma kan je hier doen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.