Windows 10 TruePlay anti-cheat is uitgerold

  Valsspelers opgelet. Met de nieuwe Windows 10 Fall Creators Update is ook het programma Windows 10 TruePlay geïnstalleerd. Deze applicatie heeft een extra anti-cheat functie om valsspelers op te kunnen sporen.

  Een flink aantal functies van Windows 10 kunnen uit worden gezet om te voorkomen dat data van jouw PC wordt doorgegeven aan Microsoft. Onder die functies staat na het downloaden van de Fall Creators update ook een het aan- en uitzetten van TruePlay.

  Windows 10 TruePlay aan of uitzetten

  Windows 10 TruePlay kan cheats herkennen

  Zet je dit programma uit, dan zal je ‘een aantal spellen niet optimaal kunnen spelen’. Nu blijkt dat Microsoft met TruePlay informatie verzameld tijdens speelsessies (als een game aan heeft gegeven gebruik te willen maken van TruePlay). Hiermee kan worden gekeken of spelers geen software gebruiken die hen een voordeel geeft over tegenstanders.

  Microsoft geeft wel aan dat het uitzetten van de TruePlay functie enkel invloed heeft op onderdelen van games waar het data voor verzamelt. Want of jij een programma gebruikt om jezelf extra geld te geven in een campaign van bijvoorbeeld Assassin’s Creed, dan benadeel je daar niemand mee.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.