Windows 10 Pro upgrade vanaf Windows 10 S langer beschikbaar

  Goed nieuws voor gebruikers van Windows 10 S. De Windows 10 Pro upgrade die gebruikers gratis laat opwaarderen van Windows 10 S naar Pro wordt langer beschikbaar gemaakt. Microsoft wil gebruikers langer de tijd geven om na uitproberen toch over te stappen naar het volledigere besturingssysteem.

  Windows 10 S is het besturingssysteem van Microsoft speciaal voor gebruikers van Surface laptops met minimale specificaties. Tal van extra functies die wel in Windows 10 Pro zitten zijn achterwege gelaten om het systeem zo kaal en simpel mogelijk te maken.

  Windows 10 Pro upgrade is gratis tot maart 2018

  In tegenstelling tot alle mogelijkheden van Windows 10 Pro is het met Windows 10 S enkel mogelijk om applicaties en games uit de Windows Store te installeren en gebruiken. Hiermee wil Micosoft een alternatief bieden voor soortgelijke systemen als de Chromebook.

  Aangezien de gebruikers behoorlijk worden beperkt in mogelijkheden, gaf Microsoft Windows 10 S de mogelijkheid mee om, indien gewild, gratis te upgraden naar Windows 10 Pro. Dat gaf de gebruiker de mogelijkheid om het kale systeem eerst een tijdje uit te proberen.

  De periode waarin gebruikers gratis konden upgraden naar Windows 10 Pro liep in eerste instantie tot het einde van dit jaar, maar Microsoft besluit nu dus om die tijd met een paar maanden te verlengen. Zo wordt gebruikers langer de kans gegeven aan het systeem te wennen en hoeven zij minder snel een gedwongen beslissing te nemen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.