Windows 10 May 2019 Update vanaf vandaag te downloaden door testers

  De nieuwe grote update voor Windows 10 is door Microsoft beschikbaar gesteld voor Release Preview-testers. Ben je niet ingeschreven voor het Windows Insider systeem? Dan kun je de Windows 10 May 2019 Update vanaf eind mei in je scherm verwachten nadat alle feedback verwerkt is.

  Microsoft

  Wat is er nieuw in de Windows 10 May 2019 update?

  Nadat er vorig jaar een donker thema werd toegevoegd komt er in deze nieuwe update nu ook een licht thema. Dit lichtere thema zorgt ervoor dat het startmenu, taakbalk en het onderhoudscentrum een heldere kleur krijgen. Daarnaast veranderen er ook verschillende iconen, zoals die van OneDrive en de Verkennen zodat ze beter bij het thema passen.

  Een andere grote aanpassing is het nieuwe, verbeterde startmenu. Dit nieuwe menu heeft een rustiger uiterlijk en als gebruiker krijg je veel meer vrijheid bij het aanpassen van wat er allemaal te zien is. Zo kun je meer van de van tevoren geïnstalleerde programma’s verwijderen.

  De overige verbeteringen zijn een mogelijkheid om nieuwe updates voor 35 dagen op pauze te zetten, een scheiding tussen Cortana en de zoekfunctie en Windows Sandbox, een functie die je een geïsoleerd bureaublad laat gebruiken om mogelijk schadelijke apps uit te testen. In ieder geval een stuk meer veranderen dan de vorige update in maart die vooral uit bug fixes bestond.

  Screenshot van het insider programma

  Hoe kom je in het Windows Insider-programma?

  Om alles wat de nieuwe Windows 10 May 2019 Update te bieden heeft te testen moet je natuurlijk wel lid zijn van het Windows Insider-programma. Dat doe je als volgt:

  1. Ga naar de instellingen
  2. Klik op Bijwerken en beveiliging
  3. Klik op Windows Insider-programma
  4. Koppel je Microsoft Account
  5. Kies je niveau (Hoeveel je als eerste wilt kunnen zien)
  6. Start je pc opnieuw op

  Nadat je pc opnieuw is opgestart wordt de Windows 10 May 2019 Update automatisch geïnstalleerd. Gebeurt dit niet, dan kun je de update handmatig activeren in het Windows Update menu. Wil je geen vroege versies van updates meer proberen? Dan kun je natuurlijk altijd uit het Windows Insider-programma stappen of van niveau veranderen.

  Wanneer er een nieuwe Windows update vrijkomt gaat dat meestal goed. Het is in het verleden wel meerdere keren voorgekomen dat vroege versies van updates voor veel problemen zorgen. Zo waarschuwde Microsoft gebruikers zelfs een keer om een update niet te downloaden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.