Wild West Online screenshot legt ontwikkelaar geen windeieren

  Vorige week werd een Wild West Online screenshot verward met Red Dead Redemption 2. Deze verwarring leverde de game veel publiciteit op en nu ook geld.

  Vorige week verscheen er een screenshot van een western game op het internet waarvan iedereen dacht dat het een screenshot uit Red Dead Redemption 2 was. Het bleek alleen een screenshot van de aankomende MMO Wild West Online te zijn. Dit leverde de game, ontwikkelaar 612 Games en uitgever DJ2 Entertainment veel publiciteit op en nu verdienen ze er ook nog geld aan. De planning was dat de game een Kickstarter campagne zou krijgen, maar dit is nu niet meer nodig.

  Wild West Online screenshot levert geld op

  De originele investeerders van de game hebben zich na alle publiciteit weer achter het project geschaard. Dit betekent dat het niet meer nodig is voor de game om geld op te halen via de crowdfunding website Kickstarter. Het was de bedoeling dat de game 250.000 dollar zou ophalen op die site. Dit hoeft dus niet meer en de game hoeft ook geen early-access game meer te worden op Steam.

  De ontwikkelaar 612 Games heeft laten weten duizenden emails en bezoekers op hun site te hebben gehad nadat bekend werd dat de screenshot van Wild West Online was. De uitgever liet weten dat ze enorm dankbaar zijn voor de reactie van de game community en dat ze blij zijn nu een Western game voor de PC te kunnen maken.

  Het financieren door de originele investeerders biedt de ontwikkelaar en uitgever natuurlijk meer zekerheid dan een crowdfunding campagne. De features die bij het overstijgen van het Kickstarter doel toegevoegd zouden worden, worden nu sowieso aan de game toegevoegd. Er worden op dit moment ook al plannen gemaakt voor DLC content en andere nieuwe gameplay features die na de release toegevoegd kunnen worden aan Wild West Online.

  Wild West Online

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.