Wild Cards tv-series gebaseerd op boeken van George RR Martin in de maak

  De Wild Cards-boekenreeks van George RR Martin (Game of Thrones) krijgt twee nieuwe series. De series worden aangepast en uitgevoerd door Andrew Miller (The Secret Circle). George RR Martin zal namelijk niet helpen met het herschrijven. De aankomende Wild Cards tv-series is een project dat is opgezet door Hulu.

  Gage Skidmore

  Het verhaal speelt zich af in het heden, nadat er in 1946 een buitenaards virus (Wild Card-virus) is vrijgegeven. Door het Wild Card-virus ging 90% van de geïnfecteerden dood. De slachtoffers die het virus overleefden kregen een verandering in DNA. Hierdoor ontstonden misvormingen, maar een klein deel hiervan kreeg superkrachten. Na tientallen jaren van onderdrukking willen de slachtoffers hun eigen toekomst bepalen.

  De Wild Cards-boekenreeks is dus geschreven door George RR Martin. Hij zal voor de twee nieuwe series, die gebaseerd zijn op de boekenreeks, uitvoerend producent zijn. Daarnaast zullen Vince Gerardis en Melinda Snodgrass ook uitvoerend produceren.

  Wild Cards tv-series is niet het enige project

  George RR Martin is nog bezig met andere series voor HBO, waaronder Who Fears Death. Bij UCP is Martin ook uitvoerend producent voor Nightflyers, gebaseerd op zijn novel. Daarnaast begeleidt hij meerdere Game of Thrones- spinoffprojecten.

  Er is nog niet veel bekend over de spin-offs. Wel is er bekendgemaakt hoe de Game of Thrones prequel gaat heten. Fans van de serie moeten nog even zoet zijn met het laatste seizoen van Game of Thrones, want de prequel zal niet verschijnen voor 2020.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.