WikiGalaxy - Vlieg door Wikipedia als virtueel universum

  Ah, Wikipedia. Wie heeft er de afgelopen 10 jaar een werkstuk zonder hulp van deze online encyclopedie gemaakt? Owen Cornec, een Franse IT-student, vond de site wat droogjes en besloot WikiGalaxy te maken.

  WikiGalaxy is een manier om door onderwerpen te browsen "op een leukere manier". Elke ster in dit virtuele universum representeert een onderwerp en artikelen die bij elkaar horen verschijnen in een cluster van sterren. Als je op een ster klikt krijg je de tekst van dat onderwerp in een vak op het scherm te zien, en een ander paneel met relevante onderwerpen.

  WikiGalaxy - vlieg door een kennis-universum

  Door "fly-mode" te activeren vlieg je met elke muisklik door de sterren en kun je op die manier tegen allerlei willekeurige artikelen aanlopen. Natuurlijk is er ook gewoon een zoekvenster. De volgende stap is volgens Cornec om de sterren een kleur te geven op basis van de categorie waarin het onderwerp valt.

  Mocht je het zelf willen uitproberen, dan heb je Google Chrome of Firefox nodig. Bekijk in het filmpje hierboven als je daar geen zin in hebt maar wel wilt weten hoe het eruit ziet.

  Misschien wordt het eens tijd om wat euro's te doneren voor al die keren dat je Wikipedia hebt gebruikt voor school.

  To the stars and beyond!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.