Whatsapp update moet massaal delen nepnieuws voorkomen

  Na een WhatsApp update wordt er een ban gezet op het ongelimiteerd doorsturen van berichten, foto's en video's. Op die manier moet worden voorkomen dat er op de berichtendienst massaal nepnieuws wordt verspreid.

  Momenteel wordt WhatsApp veel gebruikt om nepberichten te delen. Dit heeft al voor een hoop problemen gezorgd in onder andere India. Hier werden mensen vermoord omdat nepnieuws hen voor kinderhandelaar had uitgemaakt.

  Whatsapp update tegen nepnieuws

  Op het blog van WhatsApp staat het volgende:

  We hebben WhatsApp gebouwd als een privé-berichtenapp - een eenvoudige, veilige en betrouwbare manier om met vrienden en familie te communiceren. En terwijl we nieuwe functies hebben toegevoegd, hebben we geprobeerd om dat gevoel van intimiteit te behouden, waarvan mensen zeggen ervan te houden.

  Momenteel wordt deze update als een test uitgerold. Iedereen die gebruik maakt van WhatsaApp zal meedoen aan deze testen. De test is extra aangescherpt in India, waar op het moment een bericht met maximaal 5 chats kan worden gedeeld. Ook wordt de quick forward-knop weggehaald, zodat het minder makkelijk wordt om berichten massaal te blijven delen.

  Whatsapp rolt vaker nieuwe testjes en features uit. Eerder deze maand kwam er al een update die groepsgesprekken beter moest ordenen en er werden veranderingen doorgevoerd zodat je sneller foto's kunt delen met je contacten. Deze laatste update kan daarentegen mogelijk nog een probleem vormen in de toekomst, omdat het ook heel makkelijk is om van nepnieuws een screenshot te maken den deze vervolgens razendsnel naar je contacten te sturen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.